Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Terschelling | Oerol festival

07-06 t/m 16-06

Jaarlijks vind op Terschelling het Oerol Festival plaats. Oerol betekent in het Terschellinger dialect “overal” en stamt af van een oude Terschellinger gewoonte. Als vroeger het voorjaar aanbrak en het vee weer kon grazen op de weiden buiten de dorpen, liepen de beesten “oerol”.

Deze vrolijke dynamiek is tegenwoordig tien dagen lang te voelen tijdens het Oerol Festival. Oerol trekt inmiddels jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers. Oerol creëert bovendien een ambiance, een zogenaamd “Oerolgevoel”, waarin een kennismaking van een groot publiek met kwetsbaar erfgoed zoals het duinen- en waddenlandschap mogelijk wordt. Het festival heeft een sterk sociale dimensie.

Samen op de boot naar Terschelling

Samen op de boot, samen op het eiland, samen onderweg, samen bij de voorstelling. Oerol brengt een socialisatieproces op gang waarbij het publiek gezamenlijk in eenzelfde verhouding tot het eiland komt te staan. Dat schept ruimte voor podiumkunstenaars om hun grenzen te verleggen.
Het programma van Oerol zal bestaan uit muziek, dans, theater, beeldende kunst en diverse crossovers van nationale en internatiole kunstenaars en artiesten. Het publiek kan zich 10 dagen lang onderdompelen in cultuur en laten verrassen door bijzondere voorstellingen en acts op locatie.Oerol Festival op Terschelling

Gegevens

Begin:
07-06
Einde:
16-06
» Bezoek de website